Trouwen in Zweden | bruiloft Stefan & Annel

Afgelopen zomer trouwden Stefan en Annel. Een 3-daagse bruiloft in hartje Zweden, vlakbij de hoofdstad. Ik mocht hun trouwen in Zweden vastleggen en dat deed ik samen met mijn zusje. Het was een waar genieten en een toffe ervaring! In dit blog alles over hun bruiloft. 

(Tekst loopt verder onder foto’s)

(Foto’s boven: opbouwen voor de grote dag)

Trouwen in Zweden

Wiens droom is dit niet? De mijne wel voor ons 25 jarig jubileum. En dit adresje in Zweden is er super geschikt voor! Een prachtige plek gelegen aan het water. De mogelijkheid om te blijven slapen voor de gasten. En dat was ook nodig want de meeste van de gasten hielpen het bruidspaar met de versiering, het opbouwen en de locatie inrichten. Volgens Annel was het dan ook een budget bruiloft maar volgens mij was het gewoon een heerlijke DIY bruiloft. Annel en Stefan wonen en werken al een tijdje in Zweden. Eigenlijk dus vooral een buitenland bruiloft voor alle gasten die er waren. Heel veel internationale! Annel is half Zweeds en Stefan is Nederlands. Daarnaast vrienden uit Chili, Spanje, Duitsland, Portugal. Wat bijzonder om dit samen zo te vieren!

Zweedse bruiloft

Uiteraard waren er Zweedse gebruiken want dat is vrij logisch als je in Zweden trouwt. Zoals dat het bruidspaar samen naar voren loopt, getuigen enkel aanwezig hoeven zijn voor hun rol, het witte bankje wat de vader van de bruid gemaakt heeft, de bloemenkrans in Annel’s haren, ‘Fika’ een Zweedse lekkernij met koffie, naaktzwemmen in het meer en uiteraard een kampvuur tot in de late uurtjes. Zomaar wat leuke weetjes!

Na het zowel vastleggen als de bruid en bruidegom was het tijd voor de first look. Deze vond plaats naast het kleine huisje naast de locatie. Wat een droomdecor! Middenin de natuur, aan een Zweeds meer, in het bos… Ik was helemaal blij met deze super plek.

Na de shoot konden Annel en Stefan even bijkomen met een hapje. En wij ook! De gasten zaten inmiddels al buiten klaar voor de ceremonie. Ook hier was de styling tot in de puntjes verzorgd! Het was stralend, zonnig weer.

Styling bruiloft

Voor hun bruiloft hadden ze spelletjes georganiseerd zoals levensgroot 4 op een rij, een nogal ingewikkeld spel met een bal en houten pionnen en andere spelletjes. Heerlijk ongedwongen hierdoor. Daarna was er een koffie en taart momentje, jammie! Daarvoor had familie heel erg hun best gedaan. Dit noemen ze in Zweden ook wel ‘fika’ en bestaat vooral uit zoete lekkernijen.

Binnenkort deel 2 van deze Zweedse bruiloft. 

Bekijk ook: inspiratie voor een unieke bruiloft

Liefs van Stella fotografie is onderdeel van Studio Kralt

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.