Veelgestelde vragen bruidsfotografie

Over bruidsfotografie:

Wat kenmerkt Liefs van Stella? Liefs van Stella heeft een ietwat romantische, vintage stijl van bewerken. Maar de journalistieke stijl is het belangrijkste kenmerk. Ik ben graag ‘onzichtbaar’ bezig op jullie dag om alles zo goed mogelijk tot in alle details toe vast te leggen. Je kunt een betrokken fotograaf verwachten gedurende de dag. 

Wat heb je voorafgaand aan informatie nodig van ons? Als jullie een berichtje sturen dan is het handig alvast de trouwdatum te weten, mocht die al bekend zijn. Daarnaast, vertel eens wat over jullie zelf! Wie zijn jullie, waar komen jullie vandaan, waar gaan jullie trouwen, wat voor soort bruiloft (binnen, buiten, met een thema of niet) hebben jullie in petto… Kortom, leuke details en vooral wat jullie belangrijk vinden! Daarna zal ik jullie uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mochten jullie voor Liefs van Stella kiezen en is de aanbetaling voldaan, dan is de boeking definitief en zijn jullie verzekerd van de dienst. Alles wordt vastgelegd in een intake formulier zodat alles netjes terug is te vinden. Voorafgaand de grote dag zullen we nog een aantal keer telefonisch of schriftelijk contact hebben. 

Kunnen we alle foto’s ontvangen in RAW? Nee, ik maak een reportage die ik zorgvuldig bewerk waar ik als fotograaf achter sta. Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om zelf uit ongeveer 3000+ foto’s een selectie te maken. Dit doe ik met alle liefde voor jullie, cause that’s my job! En tevens ook mijn visitekaartje. Jullie ontvangen de reportage op USB in hoge resolutie in een tof verrassingspakket. 

Hoeveel tijd raad je aan voor de privé reportage en voor de groepsfoto’s? Voor de reportage raad ik 90-120 minuten aan, exclusief reistijd. Zo hebben we alle tijd voor een ontspannen reportage en daarnaast kun je ook nog meerdere locaties eventueel bezoeken. Voor de groepsfoto’s raad ik 30 minuten aan en niet meer dan 10-12 groepscombinaties.

Wanneer kunnen we de foto’s verwachten? Voor bruiloften is de levertijd binnen 6-8 weken. Voor fotoshoots is de levertijd binnen 2-3 weken. Jullie ontvangen de volgende dag al een Day After Edit van 25 foto’s in een persoonlijke online galerij (dit geldt alleen voor bruiloften). Het bruidsalbum heeft een langere levertijd.

Waarom duurt het trouwalbum zo lang voordat we die in huis hebben? Dat komt omdat het album maatwerk is. Het is geen HEMA fotoboek. Het album wordt van A tot Z met de hand samen gesteld. Zelfs het drukken van jullie namen met goudfolie (bijvoorbeeld) is een handmatig proces. Geen fabriekswerk! Mocht je kiezen voor een upgrade dan zullen we ook samen moeten overleggen over het selecteren van de juiste foto’s, eventuele correctierondes en het eindresultaat voordat het naar de drukker gaat. Dat proces kost ook meer tijd. Maar, mocht je geen upgrade willen houd dan rekening met een levertijd van 5-7 weken. 

Wat gebeurd er met onze privé gegevens? Liefs van Stella heeft een privacybeleid. Deze vinden jullie onderaan de pagina.

Eten jullie ook mee op onze bruiloft? Graag! Een lunch meenemen gaat nog wel maar als we er tot de avond zijn wordt het avondeten een lastige zaak. Dieetwensen hebben we niet.

Zorgen jullie voor eigen vervoer? Ik ben nog (steeds, zucht) bezig met mijn rijbewijs. Ik hoop deze in 2021 toch wel echt te hebben. Loopt het anders dan laat ik dit op tijd weten zodat er gekeken kan worden met wie ik kan mee rijden. Zoals bijv. met de ceremoniemeester.  

Wat is jouw ideale bruiloft als je mocht wensen als fotograaf-zijnde om vast te leggen? Oeh, leuke vraag die ik eens ontving van een klant! Mijn ideale bruiloft speelt zich buiten af. Een lange zomeravond of warme najaarsdag. Ik ben fan van bosrijk gebied, boomgaard of pluktuin. Mag in het buitenland, hoeft niet. Goede, persoonlijke styling vind ik belangrijk en essentieel voor het vertellen van jullie verhaal. Liefst zo min mogelijk groepsfoto’s. Buiten de lijntjes kleuren vind ik tof, cool maar het moet niet te overheersen. Een intieme, persoonlijke ceremonie heeft mijn voorkeur. Een losse, nonchalante bruiloft waarin de gebaande wegen en tradities zijn vervangen voor eigen smaak en persoonlijke voorkeur. YES!

Gaaf dat je contact zoekt! Onderaan deze pagina staan mijn gegevens en het contactformulier. Binnen 48 uur een berichtje terug!