Bruilofttrends in 2020

Gaan jullie trouwen in 2020? In dit blog deel ik de bruilofttrends voor 2020 met je! Van styling tot fotografie trends, maar ik geef ook tips bij alles wat je moet regelen voor jullie bruiloft in 2020. Bij een bruiloft komt immers een heleboel kijken. Vink jij de checklist af?

Laat ik voorop stellen dat een bruiloft hartstikke persoonlijk is. En laat ik dan maar eerlijk zijn, die persoonlijke bruiloften vind ik de leukste. Maar, als iets goed gedecoreerd is maakt dat het totaalplaatje veel mooier. Die combinatie van beiden maken een dag echt af vind ik. Dus, doe in dit blog vooral inspiratie op maar blijf ook dicht bij jullie zelf.

#1 Duurzaam trouwen in 2020

Wat mij betreft blijft geen hype want duurzaamheid is een thema wat ik vaak met Thuis bij Stella toelicht. Dat duurzaamheid belangrijk is weet ongeveer iedereen wel nu, gok ik zo. Trouwen is niet altijd per se duurzaam, maar duurzaam trouwen komt wel steeds meer in trek. Je kunt op zoveel facetten rekening met dit thema houden. Door de keuze van de uitnodiging, wel/geen gebruik wegwerpcamera’s onder de gasten, de cateraar die je kiest, de jurk of het pak wat je draagt, locatiekeuze. Ik schreef hier al eerder een blog over met groene tips voor Trouwen in Altena.

buiten eten

Andere tips rondom bewuste, groene keuzes maken:

#2 De bohemian / vintage bruiloft 

Deze trend is er al een tijdje en blijft nog steeds aan in 2020. Het is ook een thema waarbij je veel zelf kunt maken en dus ook erg aantrekkelijk voor krap budget. Zelf maken kost meer tijd maar minder centjes. En met vintage mag het ook gerust gratis zijn, tweedehands en zelfs een beetje beschadigt. Voor dit thema speur je de kringloopwinkel af, marktplaats, rommelmarkten of je huurt je spullen. Bijvoorbeeld bij:

#3 Jungle Wedding

Nog steeds erg populair in 2020 zal het trouwen in een kas of botanische tuin zijn. Of, een deel van de bruiloft daar doorbrengen. Je fotoshoot daar doen is ook nog steeds in trek. Veel planten en een weelde van bloemen en hangend groen is erg populair. Ik zeg, groen denken en groen doen!

#4 Trouwen in het buitenland

Steeds meer in trek: met een intieme groep vrienden en familie trouwen in het buitenland. Warme landen zoals (Zuid) Frankrijk, Spanje, Griekenland maar ook prachtige trouwlocaties in Engeland, Schotland, Zweden zijn het meest gekozen. Waar zou jij willen trouwen? Deze bruiloft in Zweden die ik mocht vastleggen staat op mijn wensenlijst om ooit ons 25 jarig jubileum te vieren.

#5 Bruidsfotografietrends 2020

Steeds weer blijkt hoe belangrijk het blijft om persoonlijke momenten vast te leggen. Zoals de first look die gelukkig steeds minder standaard voor de voordeur op straat wordt vastgelegd! Ik ben heel happy als stellen vooraf bedenken veel meer uit dit bijzondere moment te halen. Golden-hour momenten zijn ook nog steeds mooi om vast te leggen, maar het fine art poseren is er wel een beetje uit. Ik geloof meer in fun art poseren: mooie kiekjes maar vooral met ontspannen en gelukkige mensen voor mijn lens.

#6 Telefoontjes: weg! 

Dit is een trend die ik toejuich. De mobiele telefoon wordt (hopelijk) steeds minder belangrijker. Een unplugged wedding dus waar subtiel op kan worden gewezen door het bruidspaar zelf of de weddingplanner. Het meevieren, in het moment zijn, je volledige aandacht geven aan het bruidspaar wordt steeds belangrijker. Dus, aangezien ik er ook rondloop met mijn zusje, laat die telefoon maar fijn achterwege. Zeg maar, de hele dag of zo. Goed?

Ik hoop dat je zo wat wijzer bent geworden voor trouwen in 2020. Mij boeken als fotograaf kan natuurlijk ook! Bekijk mijn portfolio en blog voor recent werk of neem direct contact op: info@liefsvanstella.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.