9 tips voor als je de styling van je bruiloft zelf doet

Wanneer je zelf begint aan de styling van je bruiloft is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Ik deed de styling met behulp van vrienden en familie zelf op onze bruiloft en als ik het over mocht doen zou ik dat zo weer regelen! Een aantal tips wil ik jullie meegeven, en dan blik ik direct terug op onze trouwdag zo’n luttele 4,5 jaar geleden. 

DIY bruiloft met een budget

#1 Vraag HULP!

Echt. Doe. Niet. Alles. Zelf. Ja, het moodboard kun je zelf uitdenken. De kleuren vastleggen, welke styling je wilt hebben. Maar vraag daarna om hulp want het lukt je niet in het eentje en dat moet je ook niet willen. Het is juist heel sfeerbepalend om samen met vriendinnen een middag te gaan zitten knutselen. Daarnaast voorkom je dat je zelf gigantisch in de stress schiet of overspannen raakt voor je bruiloft. Vindt de bruidegom vast ook niet zo erg, een relaxte bruid. Dus, vraag om hulp. Ook wat betreft materialen. Misschien kun je voor de houten wegwijzers het hout goedkoop of gratis op de kop tikken bijvoorbeeld? En zo kun je op nog meer materiaal besparen.

#2 Draag de bruiloft over, zo’n 3 weken van tevoren

Dit helpt voor jou om de boel los te laten. Ik deed dat niet en was de grote dag zelf een bruid die vooral op zat te letten of alle ballonnen wel recht hingen, vaasjes goed stonden en alles precies stond zoals ik het hebben wilde. Vond manlief niet zo leuk – en terecht. Dus neem van mij aan, draag het over en laat het los. Dan kun je samen veel meer genieten!

#3 Begin op tijd met verzamelen en inkopen

Als je een compleet vintage servies wil bijvoorbeeld. Ga kringlopen, zolders en rommelmarkten af maar doe dit op tijd. Betaal geen hoofdprijzen want je krijgt nog kosten genoeg. Ook voor online winkelen geldt: bestel op tijd zodat je geen vertraging met leveren kunt hebben.

vintage Zweeds servies

#4 Kies voor een thema

Met een thema zit je safe. En op jullie grote dag wil je graag safe zitten. Dus ga voor een thema waar jullie je goed bij voelen en blijf ook binnen het thema. Dat kan door middel van kleuren en stijl. Zoals, vintage tinten (roze, groen, blauw, ‘oude’ kleuren). Vervolgens ga je verzamelen en je komt steeds weer bij de gekozen kleuren uit. Wedden dat dit mooie plaatjes zal opleveren?

#5 Let op de details

En die zitten ‘m vooral in: leuke bordjes, kussentjes, plaids, rietjes, spreuken op het toilet, wegwijzers, bloemen en al die kleine details die je vast wel eens op Pinterest hebt voorbij zien komen. Er zit vaak meer werk in en ze stelen heus niet de grootste rol maar ze maken jullie verhaal wel compleet! De fotograaf zorgt wel dat die worden vastgelegd.

Zweden bruiloft stel

#6 Zorg voor taakverdeling op de dag zelf

Een team die opbouwt bijvoorbeeld en een team wat de boel op locatie weer netjes achterlaat. Een team wat zorgt voor de cadeaus en een team wat zorgt voor het verbouwen van de feestzaal. Kortom, mensen op wie je kunt rekenen. Om niet al teveel je broer of zus te belasten met 1 taak is het goed om de taken te verdelen onder meerdere mensen. Zo houden we het gezellig en draagbaar voor iedereen.

#7 Bedenk dat niet alles van een leien dakje zal gaan

Het kan zomaar zijn dat jullie buiten wilden dineren en het net dat moment regent. Balen! Dus verkas je naar binnen. Weg leuke tafelstyling. Dat is jammer, je zou het natuurlijk kunnen oplossen (preventief) met een party tent. Maar, bedenk ook: sommige dingen gaan nou eenmaal niet perfect. Het belangrijkste is dat je dat baalmomentje heel klein maakt die dag en focust op de leukste naast je. Want daar draait het toch om, jullie samen? In voor en tegenspoed…

buiten eten

#8 Kies de locatie met zorg uit

Daarbij gezegd hebbende dat sommige locaties gewoonweg prachtig zijn en je weinig styling nodig hebt. Denk aan: oude kas, kas-restaurants, locaties met veel ramen (licht) of mooie (overdekte) tuinen e.d Daar kun je best op letten natuurlijk! Dan komt de styling ook mooier uit. Sowieso ben ik een groot fan van buiten trouwen.

#9 Durf!

Laat je niet leiden door moeders trouw-ervaring of ‘zo deden wij dat niet’. Jullie dag, jullie keuzes! Ik zeg maar zo, jullie moeten er met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Dus nee, tante Annie wij trouwen niet in een roze koets en ik draag geen jurk met pofmouwen en nee ik nodig al uw achternichten niet uit. Dat dus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.