20 ideeën voor een unieke bruiloft

Doe mij maar een out of the box bruiloft! Want dat zijn de leukste. Niet gebonden aan de traditionele zienswijzen maar geheel jullie eigen stijl en invulling. Bruiloften waarvan we jaren later op verjaardagen nog na kunnen vertellen. Heerlijk! In dit blog geef ik 20 unieke ideeën mee om inspiratie op te doen.

  1. Trouw in je favoriete vakantieland – want weet je, waarom hier in Nederland maar alles afhuren als je hart elders ligt? Ja het is een geregel, ja het kost wellicht ietsje meer centjes, energie en het vraagt ook iets van je gasten maar hoe TOF is het als je straks op dat pittoreske uitkijkpunt staat samen met je lief en vrienden en familie? Why the hell not? Als ik straks met mijn lief de 25 jubileumjaren aantik trouwen we in Zweden nog eens, hebben we besloten.
  2. Regel een lasergame spel voor jong en oud. Jup, mijn tante deed dat. Middenin het bos. Hilarisch was het, echt ontzettend leuk en ja we praten nog steeds over haar hippe unieke bruiloft! Ze regelde trouwens ook een workshop barista worden. Hoe GAAF!
  3. Zorg voor toffe spellen! OK, dit klinkt niet heel out of the box. Maar met toffe spellen bedoel ik bijvoorbeeld dit levensgrote vier op een rij. Geen spelletjes voor aan tafel maar wat actievere spellen. Zwemmen is ook een spelletje. En wat dacht je van Twister met z’n allen? Of een escape room opzetten?
  4. Ga voor je favoriete LIVE band (of een cover bandje). Vergeet even de DJ (sorry DJ’s) of een playlist die je broertje in elkaar zette en ga voor die live muziek. Het is zoveel sfeervoller en de beentjes gaan er echt harder van dansen!
  5. Ga voor een festival bruiloft. Inclusief tentjes van anderen, het gezellige samen-sfeertje en het op en afbreken met elkaar. Dat zorgt voor een superfijne vibe! En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met de styling, de hapjes en de activiteiten erom heen.

(tekst loopt verder onder foto)

6. Regel een aantal ‘special effects’ – een leuke verrassing voor je gasten, bijvoorbeeld gekleurde rookbommen. Levert hele toffe plaatjes op! Ook andere special effects zoals een 3D styling of lachspiegels zijn een grappige toevoeging aan jullie bruiloft. En dit thema kun je zo ver doorvoeren als je wilt. De bruidegom als stuntman het dak af? Why not!

7. Organiseer een flashmob samen (of voor je lief) – Toegegeven, dit vergt enige moeite en heel veel oefening (maar dat baart kunst). Met een muzikale vriendengroep moet dit goedkomen! Het idee doet me denken aan die ene Britse film met Keirah Knightley. Love actually!

8. Kies voor een tuk tuk – supergrappig, aankomen en wegrijden in nog eens een uniek vervoersmiddel. Een ezel, kameel, snorfietsje of motor met zijspan is trouwens ook heel leuk! Oh, en ga niet voor traditioneel zwart of wit! Kies eens voor een kekke kleur zoals rood:

(tekst loopt verder onder de foto)

9. Ga voor een eco vriendelijke / duurzame bruiloft – hier hebben wij op onze bruiloft rekening mee gehouden. Daar zal ik nog eens een blog over schrijven. Maar dit klinkt misschien duf maar is het dus anno nu niet! En ook hierin geldt dat je het zo gek of groen kunt maken zoals je zelf wilt.

10. Organiseer een cake smash – met nadruk op smash dan hé. Want leuk hoor die taart aansnijden, maar wat mij betreft regelen we ook een paar cakes voor wat spontaan voedselgevecht. Nee, dat is niet duurzaam nee. Wel leuk. Grappig. Hilarisch vooral. Ik verheug me nu al op de foto’s.

Volgende week de andere 10 tips!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.